dissabte, 11 d’octubre del 2008

Nota de Premsa Convocatòria: ACTE DE CLOENDA DELS PRIMERS TALLERS DE GÈNERE i COMUNICACIÓ DE CATALUNYA

NOTA DE PREMSA

ACTE DE CLOENDA DELS PRIMERS TALLERS DE GÈNERE i COMUNICACIÓ

11 d’octubre de 2008 a les 12h a la Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, entresol)

La XIDPIC.CAT (Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere) i l' Institut Català de les Dones us conviden

el dissabte,11 d'octubre a les 12 hores

a la Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya per participar en els debats de l'Acte de Cloenda:

Per què els mitjans continuen reproduint models patriarcals?

. Dóna la benvinguda el Sr. Josep Carles Rius, Degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

. Modera les taules la Sra. Montserrat Minobis, Presidenta de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya.

Taula de Presentació. Intervencions: Sra. Sara Lovera, fundadora de CIMAC i corresponsal de SEMLac, Mèxic; Sra. Dolors Comas d’ Argemir, consellera del CAC, Comissió d’Operadors i de Gènere; Sra. Marta Selva, Presidenta de l’Institut Català de les Dones.

Taula de Debat: Sr. Miquel Molina Sots-director de La Vanguardia; Sr. Joan Busquet, Sots-director de El Periódico de Catalunya; Sr.Toni Cruanyes, director adjunt de l’Avui; Sr.Ferran Espada, director adjunt d’El Punt; Sr. Gonçal Mazcuñan, president executiu de Regió7; i Sra. Esther Fernández, Cap d’anàlisi de públic i incidència social de TV3.

Entre els periodistes assistents a la Fila 0: Àngela Castellanos (SEMLac Colòmbia); Soledad Jarquín (CIMAC Oaxaca); Mirta R. Calderón (SEMlac Cuba i Santo Domingo); Cristina Fraga ( AMECO Estat espanyol); Marta Corcoy (ADPC Catalunya); Siscu Baiges (Director TotsXTots, Com-Ràdio); Maricel Chavarria (La Vanguardia)...

...En el nou marc cap a la igualtat entre dones i homes es posa de manifest que el tractament de la informació en els mitjans de comunicació encara respon a un model relacional d'homes i dones desfasat del nostre temps.

Els Primers Tallers de Gènere i Comunicació de Catalunya han tractat sobre com elaborar les notícies des d'una visió de gènere, la utilització del llenguatge des de la diferència de sexe i com poder incidir en l'agenda informativa exercint un periodisme transversal més d'acord amb els actuals models de dones i homes, unitats familiars i diversitat social en general. ...

La XIDPIC.CAT i l’ ICD, han impulsat aquests tallers amb la col·laboració i el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya i les seves Delegacions, el Centre Internacional de Premsa de Barcelona i les agències de notícies i organitzacions de gènere i comunicació: ADPC (Catalunya), AMECO (Estat espanyol), ARTEMISA (Argentina), CIMAC (Amèrica Llatina) i SEMLac ( Amèrica Llatina i Carib).