dissabte, 4 d’octubre del 2008

CV professora Ángela Castellanos

Angela Castellanos Aranguren


www.geocities.com/angela_castellanos_aranguren/#Compaldesarrollo

Llicenciada en Ciències de la Comunicació Social i Periodisme, Universidad Externado de Colòmbia, Bogotà, Colòmbia.
Postgrau de l'Institut Francès de Premsa (I.F.P.) de la Universitat de París II (França) Diploma de l’IFP en Ciències de la Informació. París, França.
Integrant des del 1999 d’ORBICOM, Xarxa de Càtedres de Comunicació de la UNESCO (Montreal, Canadà).
Integrant des del 2000 d’AWID, Associació per als Drets de les Dones i el Desenvolupament (Toronto, Canadà).


Activitats professionals i docents


* Corresponsal internacional de SEMLAC (Servicio Especial sobre la Mujer de Latinoamérica y el Caribe amb seu actual a Lima (des del 2006) www.redsemlac.net.
* Corresponsal permanent per a Amèrica Llatina del Servei Informatiu i d'Anàlisi sobre Salut Sexual i reproductiva Reproductive Health Reality Check, amb seu a Washington DC (Estats Units (des del 2008) http://www.rhrealitycheck.org/.
* Editora del Servei en Espanyol de l'Agència Internacional de notícies INTER PRESS SERVICE amb seu a Montevideo, Uruguai (2006–2007).
* Corresponsal a Llatinoamèrica del Servei Internacional de Premsa Women’s eNews amb seu a Nova York, Estats Units. 2005 http://www.womensenews.org/.
* Col·laboradora de Women in Action nº 2, ISIS International, Manila, Filipines, 2002.
* Coordinadora de l'Estratègia de Comunicacions del Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes. Presidència de la República. Dirección nacional de Equidad para las Mujeres. Bogotà, Colòmbia, 1999.
* Consultora de Comunicacions i assessora de l'Estratègia d'Implantació de la Política per al Desenvolupament de la Dona Rural, (1993-1995) i
* Coordinadora de l'Estratègia de Comunicacions del Programa Nacional de Transferència de Tecnologia Agropecuària (Pronatta) (1995–1996) per a l'Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura, Bogotà, Colòmbia.
* Consultora de Comunicacions del Projecte del PNUD Col/94/007 (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament) per al Suport a la Coordinació i Implantació de la Política per al Desenvolupament de la Dona Rural, Bogotà, Colòmbia. (nov-des 1995).
* Consultora de Comunicacions del Programa de Dona Indígena i Camperola (Conveni Unicef-Minagricultura) M.d'Agricultura, Bogotà, Colòmbia (1995).
* Assessora de comunicacions per als projectes de gènere de la Corporación Ecomujer, Bogotà, Colòmbia (1993).
* Corresponsal per a Colòmbia de:
a) Women´s Feature Service (Servei Especial de Dona) Agència Internacional amb seu a Nova Delhi, Índia (1989–2001) www.wfsnews.org i de la
b) Revista SEM (Servei Especial de Dona) San José de Costa Rica (1988-1998).
* Periodista de la Revista Profamilia, Bogotà Colòmbia (1991-1993).



Professora de la càtedra Gestió Social (2005) i de les Càtedres: Periodisme i Informàtica i Periodisme Interpretatiu (1985), Facultat de Comunicació Social, Universidad Externado de Colòmbia. Bogotà, Colòmbia.
Professora de la Càtedra: Redacció, Facultat de Comunicació Social, Universidad Jorge Tadeo Lozano, Bogotà, Colòmbia. 1985.
Professora de les Càtedres: Història del Periodisme i Fonts d'Informació, Facultat de Periodisme, Fundación Escuela Superior Profesional INPAHU, Bogotà, Colòmbia, (1985).


Publicacions, Investigacions i Conferències Internacionals

Female voices in press services (Veus de dones en les agències de premsa). Ponència, Fòrum Internacional de Mitjans Independents, Istanbul, Turquia (2006).
Roles de Género en las altas montañas colombianas. Publicat per ICIMOD, International Centri for Integrated Mountain Development (Kathmandu, Nepal), en el marc de la conferència Celebrating Mountain Women, Bhutan, (2002).
From Writing Recipes to War Correspondents (D'escriptores de receptes de cuina a corresponsals de guerra). Assaig publicat en el document “Quality and Equality”, de la Federació Internacional de Periodistes, (IFJ) Brussel·les, Bèlgica, 2001 http://www.ifj.org/pdfs/eq.pdf.
Las mujeres wayú y la explotación de sal en Colombia. Assaig publicat en el llibre The Power of Change, Kali Women Editions, Índia, 1992.

Participant en:
Cimera Feminista Mundial, Townsville, Austràlia. (Juliol 2007).
Seminari Dona i Periodisme, L'Havana (Cuba), (2007).
Seminari Iberoamericà La Imatge de la Dona en els Mitjans de comunicació, AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional), Cartagena, Colòmbia, (2007).
Fòrum Internacional de Mitjans Independents, Istanbul, Turquia (2006).
Col·loqui El Retrobament de les Idees: creuant les barreres culturals, Fundació Trudeau, Montreal,Canadà (2004).
Cimera Mundial sobre Desenvolupament Sostenible (ONU), Johannesburg, Sudàfrica (2002). Congrés Mundial de la Federació Internacional de Periodistes i Conferència de Dones i Mitjans de comunicació, Seül, Corea del Sud (2001).
Fòrum Mundial de les Nacions Unides sobre Televisió Sumant valors en l'Era digital, Nova York, Estats Units (2000).
Segona Conferència sobre el Saber Mundial (Second Global Knowledge, GKII). Kuala Lumpur, Malàsia (2000).
Reunió Internacional Internet: Ponts al Desenvolupament, Bamako, Mali (2000) Conferencia Connexions del Saber en Comunicació,Montreal, Canadà (1999).


Jurat del premi en periodisme sobre Drets Humans Lorenzo Natali Prize, de la Unió Europea, Brussel·les, (2003).
Guanyadora de la beca del Population Reference Bureau (EEUU) per assistir com periodista a la Cimera de Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible, Johannesburg, Sudàfrica 2002.