dijous, 2 d’octubre del 2008

Nota de Premsa: PRIMERS TALLERS DE GÈNERE I COMUNICACIÓ de Catalunya

CONVOCATÒRIA


PRIMERS TALLERS DE GÈNERE I COMUNICACIÓ de Catalunya

A les Delegacions territorials del CPC entre el 6 i l'11 d'octubre

La XIDPIC.CAT-XIPAVG i l'ICD

amb la col·laboració del CPC i el CIP

i amb el suport de les organitzacions i agències de notícies amb visió de gènere:

ADPC, AMECO, ARTEMISA, CIMAC i SEMLac

Organitzen:

Els Primers Tallers de formació en Gènere i Comunicació a Catalunya entre el 6 i l' 11 d'octubre de 2008 a les diverses Delegacions Territorials del Col·legi de Periodistes de Catalunya i al Centre Internacional de Premsa de Barcelona.

Aquests Tallers estan dirigits a periodistes dels mitjans de comunicació i de gabinets i a periodistes o comunicadors/es del moviment associatiu de dones i ONG.

El nou marc legal per a la igualtat entre dones i homes ha posat de manifest que el tractament de la informació en els mitjans de comunicació encara respon a un model relacional d'homes i dones encarcarat en uns paràmetres clàssics i desfasats del nostre temps, on la igualtat entre les persones encara és una quimera.

Per això, des de l'Associació Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes amb Visió de Gènere- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC-CAT/XIPVG), hem decidit organitzar aquests tallers que tractaran sobre com elaborar les notícies des d'una visió de gènere, la utilització del llenguatge des de la diferència de sexe i com poder incidir en l'agenda informativa exercint un periodisme transversal, més d'acord amb els actuals models de dones i homes, unitats familiars i diversitat social en general. (veieu programa adjunt)

Aquests tallers s'impartiran mitjançant un mòdul comú i un altre especialitzat, per a periodistes dels mitjans de comunicació i de gabinets, tant d'entitats privades com públiques, i per a comunicadores i comunicadors del teixit associatiu del moviment de dones i ONG de Catalunya.

Les professores invitades són periodistes de prestigi i pioneres en agències de comunicació amb visió de gènere i/o en organitzacions especialitzades.

El dissabte 11 al CPC a Barcelona es posaran en comú els diversos tallers i agendes territorials. Després hi haurà una taula rodona - debat com a acte de cloenda, que comptarà amb una àmplia representació de les sotsdireccions dels mitjans de comunicació de Catalunya.

Us preguem que ompliu la butlleta d'inscripció i l'envieu el més aviat possible al correu de secretaria i logística dels Tallers de Gènere i Comunicació tcgenere@gmail.com . La companya responsable d'aquesta tasca és la Lídia Vilalta. Ella us facilitarà tota la informació que necessiteu.

Finalment només dir-vos que hem posat un preu d'inscripció simbòlic de 20 euros per cobrir el material i el Diploma que rebrem el darrer dia. Però no voldríem de cap manera que cap companya no hi pogués participar per un motiu econòmic. (expresseu aquesta dificultat en la inscripció, si és el vostre cas)

Rebeu una salutació molt cordial amb l'ànim que aquests I Tallers de Gènere i Comunicació de Catalunya representin un avanç per a la informació i comunicació no sexista.

Comissió de Coordinació del Tallers

de la XIDPIC.CAT-XIPAVG